6

Sisters

Posted on 19th december 2012

Discussion

 1. Hur kommer det sig att du/ni aldrig skriver något om själva alstret ni lägger upp? Som teknik, tankar, syfte och sådant. Det rä ju jättefint, men man vill liksom veta lite mer :)

  • Hej!
   Hmm, det beror nog på att vi e lata :)
   Nej men en del är lathet, och en annan stor del är att genom dessa år vi har bloggat och skrivit om våra alster och tekniker så har många kopierat oss rakt av. Kanske inte är någon ursäkt för folk kommer ju alltid att kopiera, särskilt om de är nya och bara lär sig att rita. Men om de signerar med sitt namn och säger att det var deras egna idé så tappar man lusten till att dela med sig av hur man gjort och vad man inspirerades av.. :(

   • Aha, ja så kanske det är. Men det är många som ”kopierat” mig i alla år, och det ser jag bara som smickrande. Alltså, det är ju inte så att jag säljer det dom kopierar och att nu när dom har kopierat det så säljer dom det billigare till potentiella kunder till mig. Jag har bara inte fått intrycket av att ni säljer era teckningar på ett sätt som en ”kopia” skulle kunna påverka på något sätt.

    Finns många artister som jag mer än gärna skulle ”kopiera” själv, och att få veta mer om hur dom gör det jag vill kunna göra likadant, så jag gillar sådana som lägger upp timelapses, eller skriver mycket om hur dom gick till väga. Det hjälper mig förstå och bli bättre på det jag gör (med varierande resultat :)

    Nu senast snubblade jag på Igor Kazarin, som håller på med Dry Brush-tekniken, något jag sett förut, men han har timelapses i sin youtubekanal när han gör helt fantastiska porträtt. Jag har testat lite och har precis gjort klart ett porträtt med den här tekniken, vilket jag inte skulle ha gjort om han inte varit väldigt öppen med hur han gör dem :)

    • I mitt fall så var det exakt det som hände…

     • Mmm, såg ditt lite längre mail. Trist när det blir så!

 2. Hej Kinga!
  Tack för din kommentar, det värmer.
  Vi kämpar på så mycket vi bara kan och hoppas på att få åka hem snart o börja leva igen.

  Vilken snygg och stilren sida ni har fått till här, riktigt nice!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *