0

Seriefrämjandet

Posted on 14th november 2012

Efter ännu mer tystnad från min sida tänkte jag passa på att berätta vad jag gör nuförtiden!

Jag jobbar just nu på Seriefrämjandets kansli i Malmö, där vi just nu bland annat jobbar med att kartlägga svensk seriehistoria och sammanställa information om svensk serieutgivning!

Vad är Seriefrämjandet undrar ni?

Seriefrämjandet (SeF) är en ideell förening som sedan 1968 bevakar konstformen tecknade seriers plats i det svenska kulturlivet; en mötesplats för serieläsare, serieskapare, förläggare, redaktörer, bibliotekarier, journalister med flera. (källa)

Roligt och annorlunda jobb mot vad jag sysslat med innan, och mycket närmare hjärtat! <3

SeF ligger i Kulturhuset Mazetti, gamla chokladfabriken, i Malmö. Ett kulturhjärta mitt i Malmös bohemiska del av staden.

Vi sitter ihop med seriestudion och har serieskolan ovanför oss, så jag är dagligen omgiven av denna konstform och deras utövare. Så lättpåverkad som jag är blir jag självklart inspirerad (rättare sagt bombarderad) med idéer till seriestrippar. Man blir som man umgås. Får spåna på det ett tag och sedan pränta ner nån seriestrip… We’ll see!

 

 

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *