0

Oursketchbook goes modeblogg

Posted on 14th april 2011

Fun facts om Kinga:  Jag. Älskar. Skor.

Särskilt högklackade, men jag går som en uppstoppad gås när jag har klackar, så de flesta av mina inköp står och ser fina ut och har därmed fått namnet: Sko-konst. Det är lite sorgligt att jag fortfarande inte har börjat använda dem eftersom mitt nyårslöfte är just att börja använda mina klackar. Fast det är ju nu klackvädret börjar!

En annan rolig grej om mig: 2004 så höll jag på att ansöka till FIT ( Fashion Institute of Technology) och Parsons The New School for Design i New York, eftersom jag ville bli Accessory-designer. Tillverka skor, väskor, bälten, hattar, hanskar och andra accessoarer. Jag var i New York den sommaren och kollade upp kursutbud, avgifter och vad man gjorde för ansökningsprov. Jag kunde se mig själv i framtiden: en liten butik på 5th avenue, mitt namn, Kinga Dukaj, passade perfekt som varumärke, och jag delade då och då gratis ut mina omåttligt populära och ack-så-inne skor hos Oprah till en skrikande publik… (Okej, inte kanske inte riktigt det sista).

Jag var peppad, jag skulle göra detta! ”Jag kommer lyckas!” tänkte jag. Jag har alla ansökningshandlingar hemma, och allt var perfekt… En vecka efter att jag kom hem från USA så träffade jag min blivande man… Så då tänkte jag att jag kunde söka till NY 2005 istället, och det var där som jag gjorde mitt misstag.

Kom ihåg – detta var sommaren 2004, och i december 2004 så började programmet ”Project Runway” att sändas.

Snacka om att det var kört för min del, eftersom PR sänds på Parsons. Efter det så ville ALLA plugga på FIT och Parsons. Intagnings proverna gick från svåra till nästintill omöjliga, och skyhöga betyg från grundskolan blev ett måste.

Men inget ont, som inte har något gott med sig: Jag har ju min kärlek! :love:

Godnatt!
Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *