3

Tankar om Arbetsförmedlingen

Posted on 21st januari 2011

Allt detta prat om arbetsförmedlingen som har diskuterats till och från i ett inlägg lite längre ner gör att jag själv måste yttra mig!

Allt som händer nu, alla fel, all stress, alla ”bråkiga” handläggare och borttappade papper och uppgifter är inte AF’s fel. Det är våran regering som skapat allt detta. Ni kommer ju ihåg efter valet 2006, då när alla var oroliga för att det var prat på att a-kassan skulle läggas ner helt och hållet? DET är sjukt, att de ens tänkte göra så mot Sveriges invånare.

AF är överbelamrade med krav och förordningar från regeringen, och måste följa ett protokoll, en schablon för vad de ska ”göra med oss”. Och när man ska börja följa hårdare stadgar där det redan är stressigt plus lägg till den mänskliga faktorn – vad får vi då? En massa stressade människor som gör fel. Tänk själva när ni letar efter nycklarna när ni redan är sena till bussen, och att jobba 8 timmar om dagen – det är sjukt påfrestande och inte bra för psyket.

Ett exempel är när min sambo hade tid på AF den 22 augusti 2010 – en söndag (!?) Detta är bevis på slarv och är lika med den stressade mänskliga faktorn. Skjut inte budbäraren – i detta fallet AF, som inte gör mer än de är tvingade till!

Visst, jag trivs inte heller som ”mellan jobb” och jag har varit arg 1000 ggr på dem, men jag har insett att de bara är får i den stora statliga flocken.

Discussion

  1. Du har rätt i det du säger, jag tror alla mer eller mindre förstår att de har det stressigt, men å andra sidan så är det ett jobb där man egentligen inte får göra misstag. Nu gör ju alla misstag här i livet, man är ju bara människa, men det är ganska tråkigt när det blir fel så man blir utan pengar eller något sånt när man inte har någon annan inkomst, om du förstår vad jag menar :)

  2. jaha^^ okej ja det kan jag förstå i fall du har för det har jag med :) Ja, men gud vad bra då får jag beställa en då istället!! :D<3

  3. Till Kinga.
    Svar: LC är min idol, men eftersom jag nästan inte vet vad den innehåller. Jag vet att den innehåller mycket kläder, men ville gärna veta mer. Så det var därför jag frågade. Tvekar inte, vill bara ha information :)
    Eran blogg är KING, love it :D

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *